Ja çfarë ndodh me zemrën tuaj për shkak të stresit

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Stresi ka një ndikim të madh në rrahjet e zemrës dhe mund të jetë shkaku i problemeve kardiovaskulare. Kjo gjendje, e cila mund të shkaktojë ankth apo edhe depresion, ka pasoja për zemrën, një muskul jetik për funksionimin e trupit.

Kjo gjendje mund të ketë pasoja emocionale dhe fizike. Ky është rasti me një organ jetik si zemra i cili mund të dëmtohet. E transmetuar nga Revista Santé, Federata Franceze e Kardiologjisë shpjegon pasojat e saj, si pjesë e Observatorit të saj të zemrave të francezëve.

Stresi mund të shkaktojë sëmundje të zemrës

I shkaktuar nga një emocion i fortë ose i përsëritur, stresi është një gjendje që është e shpeshtë gjatë pengesave në kontekstin e jetës profesionale, private ose të përditshme. Ky reagim fiziologjik ndaj një “rreziku” të perceptuar mund të jetë në origjinën e pasojave të shumta të cilat gjithashtu mund të jenë të dëmshme për shëndetin. Kjo gjendje e cila mund të shkaktojë  ankth, e manifestuar nga këto simptoma , mund të shkaktojë pagjumësi, të rrisë duhanin por edhe të amplifikojë një dietë të varfër, mënyrë jetese të ulur dhe shtim në peshë. Sidoqoftë,  stresi mund t’ju ​​ekspozojë ndaj rreziqeve të tjera të  tilla si gjasat për të pasur goditje në tru. Një fakt i vërtetuar nga Federata e Kardiologjisë e cila tregon se ky reagim i organizmit dëmton këtë organ jetik.

atak ne zemer

Sulmi në zemër – Burimi: spm

Cilat janë llojet e stresit?

Ky shtet ndahet në dy kategori. Njëri quhet “stres akut” dhe karakterizohet nga një reagim i papritur dhe i papritur. Një formë tjetër e këtij reagimi quhet “kronik” sepse është afatgjatë. Typeshtë lloji i parë që mund të ketë pasoja të dëmshme për miokardin sepse shkakton një rritje të nevojës së trupit për gjak. Ky efekt shoqërohet gjithashtu me një  rënie të furnizimit me oksigjen dhe një rrezik të shfaqjes së mpiksjes së gjakut . Këta mekanizma afatgjatë mund të jenë shkak i një sulmi në zemër, i cili manifestohet në  8 shenja që mund të çojnë në arrest kardiak.Me Në raportin e FFC, ne mund të lexojmë: “Fillimi i papritur i shpërthimeve të zemërimit është shkaktari më i dëmshëm i stresit akut. Në njerëzit e dobësuar, mund të shumëzojë me dhjetë rrezikun e infarktit. “

Cilat janë pasojat e stresit kronik?

Ndërsa stresi akut lidhet me rrezikun e një sulmi në zemër, ajo që quhet “kronike” mund të jetë gjithashtu një faktor rreziku për zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare. Sipas raportit të trupit mjekësor, mund të rrisë rrezikun e presionit të lartë të gjakut, por edhe të rrisë kolesterolin e keq. Dokumenti specifikon se ky stres afatgjatë mund të  nxisë shtimin në peshë, veçanërisht tek personat mbipeshë . Ajo që shkakton gjendje negative emocionale mund të rrisë stilin e jetës sedentare dhe të krijojë një cikël vicioz pasi nxit stresin kronik.

stresi

Stresi mund të shkaktojë sëmundje kardiovaskulare – Burimi: spm

Gratë më të prekura nga stresi

Nëse nga pikëpamja globale, korrelacioni midis stresit dhe sëmundjeve të zemrës vërtetohet, gratë janë më të prekura nga këto pasoja. Dhe për arsye të mirë, arteriet e tyre koronare janë më të ngushta dhe kjo popullatë është më e prekshme ndaj spazmave të shkaktuara nga ky reagim ndaj mjedisit. Kjo është kryesisht për shkak se stresi akut ose kronik ngushton enët e lidhura me zemrën dhe potencialisht mund të shkaktojë inflamacion më të rëndë. Sipas Federatës Franceze të Kardiologjisë,  katër nga dhjetë gra që kanë pasur sëmundje kardiovaskulare të lidhura me stresin e ndjejnë atë në punë . Kur arteriet dëmtohen, krijon një rrezik më të madh të formimit të mpiksjes së gjakut, e cila përfundimisht mund të bëjë që zemra të ndalojë punën.

stres gruaja

Gratë janë më të prirura ndaj stresit – Burimi: spm

Si të luftojmë stresin?

Stresi është një gjendje që mund të ndryshojë të gjitha funksionet trupore si dhe shëndetin mendor duke shkaktuar depresion. Sidoqoftë, është e mundur të luftosh kundër simptomave të tij dhe kështu të mbrosh shëndetin e zemrës së tij. Fillon me ndalimin e zakoneve të tilla si duhani, alkooli, një mënyrë jetese e ulur ose një dietë e bollshme dhe pak e larmishme. Të kesh një menaxhim më të mirë të kësaj gjendje nervore është gjithashtu një nismë përkatëse për të vuajtur më pak nga efektet e tij trupore. Federata e Kardiologjisë rekomandon praktikimin e një sporti të paktën 30 minuta në ditë. Një ilaç terapeutik siç është konsultimi me një psikolog gjithashtu mund të zbërthejë mendimet që çojnë në këtë gjendje të vazhdueshme vigjilence. Yoga ose meditimi i ndërgjegjes gjithashtu ndihmon në zvogëlimin e ripërtypjeve që mund të ndikojnë negativisht në shëndetin tonë fizik dhe mendor. Hobi krijues gjithashtu mund të ndihmojë në arritjen e një gjendjeje të relaksuar për të bërë një pushim nga ritmi i shpejtë i jetës. Kur jemi të stresuar, mund të përjetojmë shumë efekte fizike. 9 gjëra i ndodhin trupit kur ne jemi viktima të këtij reagimi.

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *