Historia e një vajze 15 vjeçe është shumë e trishtë. Jeta e saj përfundoi pa nisur mirë. Kur ishte e vogël ajo u infektua me fruth dhe pasi kaaloi temperaturë të lartë, ajo kaloi në gjendje vegjetative.

Fruthi, vaksinimi e vetmja mënyrë parandalimi. Ja komplikacionet nga  sëmundja - Gazeta Shqiptare Online

Vajza e vogël ishte foshnje në atë kohë. Sot ajo qëndron vetë shtrirë dhe as frymë nuk mund të marrë oa ndihmën e pasijeve. Mhjekët thonë se Angelinës nuk i ka mbetur edhe shumë kohë.

Angelina u infektua kurse ishte gjashtë muajshe. Mjekët fa jësojnë veten e tyre që nuk e çuan në kohë te mjeku dhe ta kuptonin se çfarë kishte. Nëse ata do e kishin çuar më parë, vajza e tyre do të ishte mirë sot.

Nëna e saj thotë:
Për ditë edhe më shumë ajo bëhet më keq. Ajo po merr shumë qetësues dhe unë bëj fa jtoren veten. Ajo po vuan shumë. Vajza ime po vuan.”

Burimi: Bild/ Përktheu dhe përshtati: Gazeta Korrekte.

Grafik shpjegues: Virusi i fruthit - infografik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here