Pirja e ujit para gjumit bën mirë apo keq? Ekspertët japin përgjigjen përfundimtare

A është pirja e ujit para gjumit e mirë apo e keqe? Kjo është dilema e miliona personave, të cilët, duke u përballur me këtë pasiguri, po kërkojnë interpretimet më të mira. Por përgjigja është një dhe sigurisht jo subjektive. Për të gjetur një përgjigje duhet të pyesni ekspertët e fushës.

Gjithsesi, përgjigja është pozitive. Ashtu si pirja e një gote ujë në mëngjes me stomak bosh para mëngjesit, në të njëjtën mënyrë para se të shkoni për të fjetur, uji është një element i shëndetshëm. Shumëkush e ka pasur gjithmonë këtë dyshim në kokën e tyre. Por një konsultë me mjekun ose dietologun tuaj është e mjaftueshme për të hequr çdo pasiguri.

Siç u tha, të kesh këtë zakon çon në përfitime të panumërta për shëndetin tonë. Për fëmijët dhe të rriturit, përfitimet janë të njëjta për të gjithë. Përveç rigjenerimit të trupit, uji para se të shkoni në gjumë ndihmon tretjen dhe stimulon humbjen e peshës

Pra, pasi kemi konstatuar se pirja para gjumit është e mirë, le të kuptojmë se cilat janë përfitimet në mënyrë specifike. Eshtë e panevojshme të thuhet, duhet të jetë ujë natyral dhe jo i gazuar. Por as pije të ëmbla apo të ngjashme. Vetëm uji natyral ka këtë efekt pozitiv për stomakun dhe në veçanti për tretjen.

Pirja e një ose më shumë gotave ujë para se të flini, ndihmon stomakun të bëjë punën e tij. Natyrisht ekziston shqetësimi i vogël që uji stimulon diuresën, kështu që do të duhet të zgjoheni natën për të shkuar në banjë. Por ky nuk është një problem për shumë njerëz.

Përveç sigurimit të lehtësimit në rast të rëndimit dhe tretjes së ngadaltë, ai gjithashtu ka meritën e shpejtimit të procesit të thithjes së kalorive. Kështu që në mbrëmje është gjithmonë mirë të keni një zakon të pini një gotë ujë para se të shkoni në shtrat.

Me posht keni 2 video EKZLUZIVE klikojeni rekklamen por pritni pak deri te largohet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *