Si arrijnë minjtë dhe minjtë të ngjiten lehtë në tualet?

Në pavetëdijen kolektive, miu asimilohet me insalubritet, papastërti dhe mikrobe patogjene. Në të kaluarën, minjtë konsideroheshin si vektorë të transmetimit të murtajës. Ashtu si minjtë, minjtë janë brejtës dëmtues që mund të ndërtojnë foletë e tyre në kanalizimet tuaja dhe të vjedhin rreth shtëpisë tuaj në kërkim të ushqimit. Pushtimi i minjve dhe minjve është shumë i bezdisshëm dhe bën që disa të thërrasin një profesionist në mënyrë që të kryejnë kontrollin e minjve. Në këtë artikull, ne ju tregojmë se si minjtë dhe minjtë arrijnë të ngjiten lehtë në tualet.

Infektimi dhe përhapja e minjve dhe minjve mund të shkaktojë dëme serioze në shtëpitë tona. Në kërkim të ushqimit, këta brejtës gërmojnë gropa dhe dëmtojnë muret tona dhe strukturën e një shtëpie. Nëse  minjtë ose minjtë po pushtojnë shtëpitë tuaja  pa e ditur se nga vijnë, dijeni se tualeti juaj mund të jetë vendi përmes të cilit këto dëmtues hyjnë në shtëpinë tuaj. Ne shpjegojmë se si minjtë dhe minjtë ngjiten në tuba për të pushtuar një shtëpi.

tualet miu

A mund të infektojnë minjtë dhe minjtë tualetin tuaj? Burimi: spm

Si futet miu ose miu përmes tubave të tualetit?

Në një video të postuar nga  National Geographic dhe të ndarë nga shumë media, ne zbulojmë se si minjtë dhe minjtë hyjnë në një shtëpi përmes tubave të tualetit. Videoja, e cila zgjat tre minuta, tregon se këta brejtës kanë cilësi noti. Me një lehtësi të jashtëzakonshme, një miu shihet duke lëvizur nëpër tubat e tualetit. Në fakt, ky brejtës ka kthetra të mprehta që e lejojnë atë të lëvizë lehtë në sipërfaqe të ndryshme. Përveç kësaj, miu mund të kontraktojë kafazin e tij të brinjëve për të shtrydhur nëpër hapësira shumë të ngushta. Së fundi, ky dëmtues mund të notojë në ujë për 48 orë pa pushuar dhe mund të mbajë frymën nën ujë për 3 minuta. Kështu, do të duket se shpëlarja e tualetit për të përzënë minjtë dhe minjtë duket e panevojshme. Por për fat, ka disa këshilla që eliminojnë minjtë dhe minjtë .

A ndodh shpesh ky fenomen?

Duhet të konsiderohet se ky fenomen është jashtëzakonisht i rrallë, siç shpjegohet për gazetën  Nouvel Observateur , Stéphane Audru, kontrollues i dëmtuesve dhe menaxher i kompanisë ASD Protect. Eksperti dëshiron të jetë qetësues duke specifikuar se një miu në tualet është aksidental. Sidoqoftë, ka faktorë të caktuar që mund të shkaktojnë shfaqjen e brejtësit në pellg, të tilla si niveli i lartë i infektimeve të kanalizimeve kur hapësira e jetesës së minjve nuk është më e mjaftueshme, ose gjatë periudhave të shirave të dendur. Përveç këtyre rasteve, ne nuk duhet t’i shohim këta brejtës që infektojnë tualetet tona!

Si të shfarosni minjtë dhe minjtë me ilaçe kundër ilaçeve natyrale?

Zhdukja e minjve dhe minjve kërkon durim. Disa përdorin një kompani të kontrollit të minjve dhe kontrollit të dëmtuesve për të përzënë brejtësit nga shtëpitë e tyre ose për të instaluar kurthe minjsh. Të tjerët preferojnë të zgjedhin kanalizimet natyrore dhe të zbatojnë këshilla kundër brejtësve për të sprapsur minjtë pa përdorur kimikate dhe pa rrezikuar shëndetin, veçanërisht kafshët shtëpiake.

1. Peppermint, një neveritës i fuqishëm kundër minjve dhe minjve

Peppermint është një nga insekticide më efektive për të ndaluar pushtimin e njerëzve të padëshiruar si mushkonjat, grerëzat, buburrecat, buburrecat dhe milingonat. Falë pronës së saj neveritëse, mentja është vërtetuar gjithashtu se lufton brejtësit që mund të ndërtojnë fole në shtëpinë tuaj. Për të larguar minjtë dhe minjtë, thjesht derdhni disa pika vaj menteje në vendet ku kalojnë këta brejtës dhe ju mund t’i thoni lamtumirë pushtimit të minjve.

2. Uthull i bardhë, produkt që largon brejtësit

Uthulla e bardhë konsiderohet një ilaç i shkëlqyeshëm  kundër insekteve të dëmshme siç janë mushkonjat, termitet, tenja, rriqrat, insektet që fluturojnë ose zvarriten ose madje edhe slugs që mund të dëmtojnë kopshtin tuaj të perimeve. Për të larguar shpejt insektet dhe për të hequr qafe brejtësit në shtëpinë tuaj, vendosni uthull të bardhë në një shishe llak dhe spërkatni mure, çarje dhe vende të ndryshme ku kalojnë minjtë dhe minjtë.

3. Eukalipt, një trajtim kundër insekteve

Pavarësisht se sa minj ose minj janë të vendosur në shtëpinë tuaj, ju mund të zgjidhni vajin esencial të eukaliptit për të kontrolluar dëmtuesit vendin tuaj të jetës. Thjesht vendosni vajin esencial të eukaliptit në një shpërndarës për të përhapur aromën në të gjithë shtëpinë tuaj dhe për të trembur brejtësit dhe të gjithë dëmtuesit.

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *