tafi i Akuariumit të Anglisë, u mahnit nga zbulimi i bërë në pyjet e Amazonës vitin e kaluar. Anakonda që ata gjetën ishte 8 vjeçe dhe ishte 3 metra e gjatë dhe po ashtu nuk u gjet e vetme po edhe me gjarpërinj të vegjël rreth saj. Nga vëzhgimet u zbulua se ishin 3 ende të gjalla ndërsa me dhjetëra të tjera kishin ngordhur.

Nga analizat e bëra u vërtetua se mjedisi ku kjo anakondë qëndronte ishte i gjithi me femra dhe edhe pse pa prezencën e meshkujve ajo përsëri kishte mbetur shtatzënë. Kjo sipas biologëve nuk është asgjë tjetër veçse një nga mrekullitë e shkencës.

Ata e lidhën ngjarjen me fenomenin e parteogjenezës sipas së cilit një gjarpër mund të shumohet vetë, pa praninë e një lloji të gjinisë së kundërt. Fjala është e prejardhjes greke dhe nënkupton të ‘lindësh e virgjër’ dhe kështu ndodh edhe me këtë gjarpër.
Ju ftojmë që ta hapni marketingun për 5 sekonda dhe shfaqen pamjet ekskluzive!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here