7 bimë për të dekoruar dhomën tuaj të gjumit që promovojnë gjumë të mirë

Dhoma jonë supozohet të jetë një strehë paqeje që na mirëpret pas një dite të lodhshme në punë dhe një vend të ngrohtë në të cilin gjejmë ngushëllimin tonë të vogël. Ngjyrat, dritat ose pikturat, nuk mungojnë idetë për të sjellë më shumë butësi, freski dhe harmoni në fshikëzën e saj. Por a keni menduar ndonjëherë për bimët? Ne ju japim një listë me 7 bimë të brendshme për të dekoruar dhomën tuaj dhe për të shijuar një gjumë të qetë.

Mbajtja e bimëve në dhomën e gjumit nuk mund të jetë e mirë vetëm për shqisat tuaja, por edhe për gjumin tuaj, veçanërisht nëse ato janë bimë të lulëzuara me një aromë të ëmbël dhe të këndshme.

Përfitimet e bimëve të brendshme

Përfitimet e mbajtjes së një bime në dhomën e gjumit janë të shumta. Bimët shtëpiake ndihmojnë në thithjen e toksinave nga ajri përreth dhe pastrimin e tij, por ato janë gjithashtu të dobishme për gjendjen shpirtërore, mendjen dhe gjumin. Në të vërtetë, këto bimë përmirësojnë gjendjen shpirtërore, zvogëlojnë stresin dhe lodhjen dhe rrisin përqendrimin dhe produktivitetin. Dhe kjo nuk është e gjitha. Disa bimë gjithashtu mund të përmirësojnë cilësinë e gjumit, siç thuhet në këtë  Healthline, ngjyra e gjelbër e bimëve do të siguronte relaksim më të mirë dhe një efekt qetësues duke promovuar gjumë të qetë. Gjithashtu, aroma që buron nga bimët relakson sistemin nervor, rregullon gjendjen shpirtërore dhe ndihmon në relaksim. Kështu, ne arrijmë të flemë më shpejt dhe të përfitojmë mbi të gjitha nga një gjumë qetësues për të filluar një ditë të re me entuziazëm.

Këtu është një listë me 7 bimë që mund t’i mbani në dhomën tuaj.

Livando

livando

Lavender – Burimi: spm

Kjo bimë me një aromë të ëmbël dhe një ngjyrë afër purpur do t’ju sjellë vetëm të mira. Aroma e tij do të freskojë dhomën tuaj të gjumit dhe do t’ju ndihmojë të relaksoheni dhe të luftoni stresin, siç tregohet në njërën  për të bërë një gjumë të mirë.

Gardenia

gardenia

Gardenia – Burimi: spm

Kjo bimë ofron lule të bardha të pastra, elegante dhe nxit gjumin. Sipas një  studimi të  studiuesve gjermanë, lulja Gardenia përmban substanca që nxisin veprimin e neurotransmetuesit GABA. Roli i këtij të fundit është të qetësojë neuronet e stimuluara fuqishëm dhe rrjedhimisht të nxisë gjumin. Vendoseni këtë bimë në një zonë të ndriçuar mirë.

Jasemini

jasemini

Jasemini – Burimi: spm

Ne nuk mund të flasim për aromat e këndshme të bimëve pa përmendur jaseminin. Kjo bimë aromatike promovon gjumin dhe gjithashtu lehtëson ankthin, falë  aromës së saj e cila rrit aktivitetin e GABA dhe për këtë arsye ndihmon në qetësimin e sistemit nervor. Mbajeni pranë jush, në tryezën tuaj të shtratit, për  të rënë lehtë në krahët e Morpheus.

Aloe vera

aloevera

Aloe vera – Burimi: spm

Kjo bimë nuk ka pushuar së na surprizuari. lista  e 18 bimëve më të mira që NASA ka renditur si më efektive në pastrimin e ajrit në shtëpi. Nëse ajri i ambientit është shumë i ndotur, do ta vini re përmes njollave kafe që formohen në rrjedhjet e aloe verës.

Dredhkë angleze

dredhkë angleze

Dredhkë angleze – Burimi: spm

E lehtë për tu kujdesur, dredhkë angleze mund të lulëzojë në dhoma të ftohta dhe me dritë të zbehtë. Sipas  Healthline , kjo bimë është e dobishme për shëndetin. Në të vërtetë, është e dobishme për shkak të aftësisë së saj për të lehtësuar simptomat e problemeve të caktuara të frymëmarrjes, të tilla si astma, bronkiti ose alergjitë. Gjethet e dredhkës përmbajnë një molekulë të quajtur saponin e cila ndihmon në frymëmarrjen. Saponinat me të vërtetë ndihmojnë në lëshimin e mukusit për të lejuar evakuimin e tij dhe për të relaksuar muskujt e traktit respirator. Kini kujdes, megjithatë, kjo bimë mund të jetë toksike për fëmijët dhe kafshët shtëpiake .

Zambak paqeje

paqe zambak

Zambaku i Paqes – Burimi: spm

Simbol i paqes, zambaku është një bimë me lule të bardha që sjellin një prekje butësie dhe sinqeriteti në dhomë. Kjo bimë ndihmon në pastrimin e ajrit në dhomën tuaj të gjumit duke filtruar substanca toksike, siç janë benzeni, triklorethileni dhe toksinat e formaldehidit.

Valerian

valerian

Valerian i bardhë – Burimi: spm

Kjo bimë e lulëzuar do t’ju prishë me lulet e saj dekorative. Dobia e tij nuk është thjesht estetike pasi pastron ajrin, thith toksinat dhe ndihmon në rikthimin e gjumit të qetë, siç demonstrohet në një studim të publikuar nga Qendra Kombëtare për Informacionin Bioteknologjik.

Me të gjitha këto lloje të bimëve, tani ju jeni të prishur për zgjedhjen kur bëhet fjalë për zgjedhjen e bimës së shtëpisë që i përshtatet më shumë shijes tuaj dhe kështu bëni një gjumë të mirë.

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *