7 mënyra se si trupi juaj mund t’ju ​​tregojë se diçka nuk është në rregull

Shenjat e sëmundjes së butë ose malinje mund të shfaqen si simptoma të caktuara. Shtë për këtë arsye që ne duhet të jemi vigjilentë ndaj shenjave jonormale në trupin tonë. Çrregullimet e gjumit janë një prej tyre.

Para fillimit të një patologjie ose shenjave klinike të një sëmundjeje, ne duhet të jemi të vëmendshëm ndaj mesazheve nga trupi ynë të cilat janë shenjat dhe simptomat e para të një mosfunksionimi. Lissa Rankin, mjeke dhe autore bestseller e New York Times, hedh dritë mbi këtë.

Trupi na dërgon mesazhe për shëndetin e dëmtuar

Simptomat mund të na paralajmërojnë për shfaqjen e një sëmundjeje. Për të parandaluar efektin e këtij të fundit dhe shenjat e rënda që mund të shkaktojnë një përkeqësim serioz të shëndetit, është e nevojshme të njihni simptomat duke zbuluar  një ndryshim të pazakontë në funksionimin trupor . Shtë për këtë arsye që ne duhet të jemi vigjilentë sepse trupi na paralajmëron për shenjat paralajmëruese të një mosfunksionimi i cili mund të jetë shenja e fillimit të sëmundjes. Shpesh trupi pëshpërit dhe ju duhet të jeni të vetëdijshëm për mesazhet e tij para se mjeku të diagnostikojë një gjendje reale.

sëmundje diagnostike

Diagnoza e sëmundjes – Burimi: spm

1- Çrregullimet e gjumit mund të jenë shenja klinike të sëmundjes

Një person me sëmundje të butë ose të rëndë mund të ketë vështirësi reale për të fjetur. Gjatë pagjumësisë së përsëritur, shenjat e sulmit nga një patologji manifestohen nga një prodhim i tepërt i kortizolit, një fenomen i cili supozohet të ulet gjatë natës për të lejuar pushimin. Përveç të qenit  një shenjë paralajmëruese e depresionit  ose lodhjes,  shqetësimet e gjumit mund të jenë simptoma të formave të tjera të sëmundjes . Shikoni një mjek nëse keni probleme me pushimin e mjaftueshëm për të fjetur më mirë dhe shikoni nëse pagjumësia mund të çojë në sëmundje.

humbja e kujtesës

Humbja e kujtesës – Burimi: spm

2- Personat me një sëmundje mund të dëshmojnë një rënie të gjatësisë së tyre

Shenja se një sëmundje ka të ngjarë të ndodhë mund të shoqërohet me simptoma të tilla si shkurtimi në bel. Në varësi të mjekut, ky mund të jetë një mesazh që trupi dërgon për të zbuluar osteoporozën. Kjo sëmundje nuk lidhet vetëm me moshën  dhe është thelbësore të reagohet ndaj këtyre elementëve të hershëm që paralajmërojnë për këtë sëmundje të kockave.

trajtim mjekësor

Trajtimi me ilaçe – Burimi: spm

3- Shtimi në peshë është gjithashtu një nga simptomat e sëmundjes

Papritmas mbipesha e tepërt mund të lejojë një mjek të diagnostikojë një sëmundje. Kjo është veçanërisht e vërtetë  kur yndyra grumbullohet rreth belit dhe stomakut . Këto simptoma mund të ndihmojnë në identifikimin e obezitetit i cili mund të përshpejtojë rrezikun e presionit të lartë të gjakut.

simptoma e parë

Ne duhet të jemi vigjilentë gjatë simptomave të para të një sëmundjeje – Burimi: spm

4- Ata që vuajnë nga lodhja e vazhdueshme mund të vuajnë nga një sëmundje

Përveç se është simptomatike e një gjendje depresive, lodhja e vazhdueshme mund të jetë një shenjë e përfshirjes nga mosfunksionimi i tiroides. Për specialistin, mund të tregojë gjithashtu se gjëndrat mbiveshkore nuk po funksionojnë siç duhet ose që trupi po mbështetet në rezervat e tij të energjisë. Shkaqe të shumta mund ta justifikojnë atë, siç janë zakonet e këqija siç është  konsumimi i cigareve, alkoolit ose ushqimeve të përpunuara.Me Kjo i bën thirrje sistemit imunitar i cili punon për të mbrojtur kundër rrezikut të inflamacionit. Ndonjëherë kjo lodhje mund të jetë sinonim i një mosfunksionimi të sistemit nervor në reagim ndaj stresit kronik. Ky ngadalësim i funksionit tuaj duhet të kujdeset imperativisht nga mjeku juaj që merr pjesë, i cili do të jetë në gjendje të përcaktojë shkakun e këtij përkeqësimi të organizmit.

5- Urina e errët mund të jetë simptomë e një sëmundjeje

Mungesa e hidratimit mund të shkaktojë shumë pasoja. Kur trupi juaj ka pak ujë, urina juaj mund të kthehet në portokalli dhe është e rëndësishme t’i përgjigjeni asaj. Konsumimi i një sasie të tepërt të kafesë ose pijeve alkoolike mund të çojë në këtë dehidratim të dëmshëm për shëndetin. Për ta rregulluar këtë,  konsumoni të paktën 2 litra ujë në ditë . Çajrat bimorë, çajrat apo edhe lëngjet gjithashtu mund të kënaqin nevojat e trupit tuaj për ujë.

6- Mund të shfaqen simptoma të tilla si gërhitja

Nëse nuk jeni mësuar të gërhitni, eksperti i shëndetit tregon se kjo është potencialisht  shenja e hershme klinike e apneas së gjumit . Shkaqet e sëmundjes janë obstruksioni i rrugëve të frymëmarrjes i cili mund të rrisë rrezikun e hipertensionit pulmonar dhe dështimit të zemrës.

7- Ankthi kronik mund të jetë një nga shenjat e evolucionit të disa sëmundjeve

Përveç faktit se kjo shenjë mund të ndihmojë në identifikimin e simptomave depresive,  kjo gjendje e stresit të vazhdueshëm mund të shkaktojë shumë dëme në trup  dhe të predispozojë ndaj sëmundjeve. Midis tyre, luhatjet hormonale,  një çrregullim i funksionimit të tiroides ose një çrregullim ankthi i përgjithësuar . Për të korrigjuar këtë problem, mund të jetë e mençur të shkoni te një psikiatër i cili mund të përshkruajë kontrolle për të identifikuar arsyet fiziologjike të kësaj vështirësie në gjetjen e relaksimit. Eliminimi i burimeve të stresit, rifillimi i aktivitetit sportiv dhe ngrënia e një diete të ekuilibruar mund të ndihmojë në zvogëlimin e simptomave të ankthit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *