8 bimë shumë rezistente për t’i pasur në shtëpi

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Bimët e guximshme janë një mundësi e shkëlqyeshme për ata që sapo kanë filluar në këtë aventurë të kujdesit të bimëve.

Tjetra, do të njihni disa nga bimët më rezistente që keni në shtëpi, të cilat do t’i japin një prekje unike shtëpisë tuaj.

1. Shpata e Shën Gjergjit

Plantshtë një bimë shumë e njohur, e njohur pikërisht për të qenë mjaft rezistente, si dhe e famshme për zmbrapsjen e energjive negative në shtëpi. Kjo bimë përshtatet shumë mirë me mjedise të ndryshme. Mund të zgjasë një kohë të gjatë pa lotim dhe me më pak dritë se zakonisht.

2. Gjuha e tigrit

Kjo bimë ka të njëjtat karakteristika si motra e saj, shpata e Shën Gjergjit. Ajo që ata kanë të ndryshme është forma e gjetheve, të cilat në gjuhë janë më të holla dhe më të shëndosha. Por, të dyja janë të shkëlqyera për ata që harrojnë të kujdesen shumë për bimët, në detaje si lotimi i tyre dhe vendosja e tyre në diell, aq më pak duke i fekonduar herë pas here.

3. Ferri

Ferni ka disa kërkesa, por nëse i plotësoni, bima do të jetë e qetë në një cep, duke i rezistuar klimës shumë mirë. Gjëja e rëndësishme është ta vendosni atë në një vend më me hije, pa rrezet e diellit direkte në gjethe, dhe në një vend në krye, ku mund të varet pa marrë shumë erë dhe pa lëvizur.

4. Zambaku i paqes

Kjo është një bimë që dekoron shumë mirë mjediset, sepse e vendosni në një tenxhere të madhe dhe rritet në madhësi, duke u bërë shumë voluminoze. Nëse e lini në një cep të shtëpisë ku nuk ka as diell, do të mbijetojë. Vetëm kini kujdes pasi është toksike. Nëse keni kafshë shtëpiake ose fëmijë të vegjël, më mirë shmangni atë.

5. Bima e bishtit të dragoit

Bima dragontail është shumë e fortë dhe mbijeton mirë nën hije ose në diell, me ujë të mjaftueshëm ose të vogël. Idealshtë ideale për t’u varur më lart dhe për ta lejuar atë të përhapet poshtë ose në anët. Nëse ka një vend për t’u ngjitur, do të bëhet një alpinist mjaft i bukur, shumë i lehtë për tu mirëmbajtur.

6. Zamioculcas

E bukur, me gjethe shumë të gjelbra dhe një kërcell më të ngritur, kjo është një bimë e mesme, e përkryer për vendosjen në një tenxhere të madhe në dysheme, në atë cep të dhomës. Mund të ujisni shumë ose mezi merrni ujë. Mund ta vendosni në diell (jo plotësisht) ose thjesht në hije, dhe gjithmonë do të mbijetojë bukur.

7. Jade

Jade ( crassula ovata ) është një lëng që i pëlqen një vend shumë i ndritshëm, por nuk ka nevojë të jetë në diell të plotë. Sidoqoftë, nuk do të ankoheni nëse merrni disa orë diell në ditë. Prandaj, mund të qëndroni pranë dritares. Ajo rritet shpejt, qëndron e qetë për një kohë pa marrë ujë dhe rritet në një kaçubë shumë të bukur.

8. Pilea (fabrika kineze e parave)

Kjo bimë e lezetshme me gjethe të rrumbullakëta mund të qëndrojë në tryezën e kafesë në qendër të dhomës së ndenjes pa rrezet e diellit direkte mbi të, dhe të marrë vetëm atë lotim bazë. Në këtë klimë të butë, as shumë të thatë dhe as shumë të lagësht, ajo shumohet dhe formon gjethe dhe fidane të reja pak nga pak çdo ditë, çdo ditë gjithnjë e më të bukura.

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *