Dritare dhe pasqyra të ndyra: 5 këshilla për t’i pastruar ato pa lënë gjurmë

Pastrimi i dritareve ose pasqyrave është një detyrë që për shumë njerëz duket të jetë e rëndë. Në të vërtetë, ne mund të kalojmë minuta të gjata duke lustruar një dritare, por pa marrë rezultatin e dëshiruar, sepse e kuptojmë që njollat ​​ende vazhdojnë. Zbuloni këto 5 këshilla për të pastruar dritaret dhe pasqyrat tuaja pa lënë gjurmë.

Në vend që të humbni shumë kohë duke lustruar dritaret tuaja për t’i pastruar ato, zgjidhni këshilla të shpejta dhe efektive

uje i distiluar

Ujë i distiluar – Burimi: spm

1. Përdorni ujë të distiluar

Në pamje, uji i rubinetit dhe uji i distiluar duken të njëjtë, por ato nuk kanë të njëjtin efekt në dritaret dhe pasqyrat tuaja. Në të vërtetë, përzierja e pastruesit me ujin e rubinetit, i cili është ujë i fortë, rrezikon të lërë gjurmë të dukshme në sipërfaqen e xhamit. Për shkak të përmbajtjes së lartë të mineraleve, të tilla si kalcium dhe magnez, uji i fortë mund të lërë mbetje ose vija që mund të prishin sipërfaqen e dritareve ose pasqyrave tuaja. Kjo është arsyeja pse rekomandohet përdorimi i ujit të distiluar, i cili nuk përmban mineralet e ujit të fortë. Kështu, do të jeni të sigurtë që nuk do të përfundoni me gjurmë guri gëlqeror.

uthull të bardhë

Uthull i bardhë – Burimi: spm

2. Përdorni uthull të bardhë

Ky produkt natyral i gjithanshëm është po aq i mirë në kuzhinë sa në mirëmbajtjen e shtëpisë . Për pastrimin e dritareve, përdorni uthull të bardhë të distiluar. Kjo uthull prodhohet nga sheqeri i kallamit dhe përmban vetëm 5% acid acetik, i cili e bën atë jo toksik dhe të sigurt për lëkurën , përveçse është një antibakterial i frikshëm.

Në një shishe llak, përzieni pjesë të barabarta të ujit të distiluar me uthull të bardhë të distiluar dhe më pas spërkatni sipërfaqet e dritareve dhe pasqyrave tuaja. Ju gjithashtu mund të përdorni virtytet e fërkimit të alkoolit në pastrimin e xhamit. Për këtë, përzieni një filxhan ujë të distiluar, me një filxhan alkool dhe një lugë uthull të bardhë. Fërkimi i alkoolit do t’ju lejojë të heqni qafe gjurmët në gotë , në mënyrë që të merrni një rezultat të patëmetë.

3. Reduktoni shkumën

Ndonjëherë kemi përshtypjen se sa më shumë shkumë, aq më mirë do të jetë pastrimi, por kjo nuk është gjithmonë kështu. Shkuma mund të lërë shenja të shëmtuara në sipërfaqet e qelqit, kështu që heqja e papastërtisë në xham ose pasqyra nuk kërkon shumë lëng ose shkumë. Për shembull, mund të përzieni 2 litra ujë me 2 litra alkool dhe të shtoni vetëm 3 pika të lëngut për larjen e enëve. Derdhni përzierjen në një spërkatës për të marrë një pastrues të dritareve të gatshëm për përdorim.

4. Jo më peshqir letre

Ndoshta nuk e keni pritur këtë lajm, por është koha për të lënë mënjanë rrotullën e peshqirëve tuaj. Në të vërtetë, të përdorura në xhami, peshqirët e letrës lënë gjurmë dhe depozita të garzë. Pra zgjidhni një leckë mikrofibre, një fshesë pastruese, apo edhe përdorni gazetë e cila jo vetëm që pastron gotën pa lënë gjurmë, por edhe i jep shkëlqimin e saj.

5. Lustroni gotën

Dhe për të përfunduar seancën tuaj të pastrimit me stil, mos harroni të lustroni gotën. Ky operacion vepron si një prekje përfundimtare, për të siguruar që sipërfaqet tuaja të qelqit të jenë plotësisht të pastra . Lustroni gotën me një leckë të pastër mikrofibre ose lëkurë dhie për të hequr mbetjet e mbetura.

Në këtë mënyrë, ju do të kaloni më pak kohë duke lustruar dritaret dhe pasqyrat tuaja, dhe mbi të gjitha do të shmangni përfundimin me gjurmë gëlqereje ose garzë, edhe pasi të keni bërë përpjekje të mëdha për të pastruar me përpikëri sipërfaqet tuaja të xhamit.

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *