Faturat e energjisë elektrike: a është më e lirë të lini ngrohjen gjatë gjithë ditës ose ta ndizni dhe fikni atë?

Kur afrohet dimri, shumica e familjeve do të përdorin ngrohje shumë më tepër. Faturat tuaja të energjisë mund të bëhen shumë të mëdha nëse përdorni ngrohësit tuaj çdo ditë. Bestshtë mirë që të parashikoni fillimin e dimrit dhe të miratoni veprimet e duhura për të ditur nëse është më mirë të lini ngrohjen gjatë gjithë ditës ose nëse duhet të fiket, dhe nëse është rasti, në çfarë kohe.

Kur e dimë se duhet të përdorim ngrohjen ndonjëherë deri në 6 muaj në vit, është thelbësore të dini se si të zvogëloni kostot tuaja të energjisë sa më shumë që të jetë e mundur. Ka zgjidhje për të paguar më pak për ngrohjen tuaj në fund të muajit dhe për të kursyer energji. Këtu janë disa reflekse të mira për t’u miratuar kur ngrohni shtëpinë tuaj.

Ngrohje elektrike

Ngrohje elektrike – Burimi: spm

A duhet ta fik ngrohjen apo ta lë gjithë ditën?

Dikush pyet veten nëse lënia e ngrohjes gjatë gjithë ditës është më e lirë sesa ndezja dhe fikja e saj disa herë. Disa  ekspertë  anglezë nga Trusti i Kursimit të Energjisë i janë përgjigjur pyetjes duke thënë se lënia e ngrohjes  gjatë gjithë ditës është më e shtrenjtë  se drita vetëm kur keni nevojë. Pra, miratoni refleksin e ndezjes vetëm kur është e nevojshme për të ulur faturën tuaj të energjisë.

Nëse doni të ulni faturën tuaj të energjisë elektrike, konsideroni të ulni temperaturën e ngrohjes tuaj gjatë natës ose kur dilni jashtë. Nëse e ngrohni shtëpinë tuaj në 20 gradë normalisht, ajo do të bjerë në 13 gradë kur jeni në gjumë ose kur jeni larg. Nëse e bëni këtë çdo ditë dhe ulni temperaturën sa më shumë që të jetë e mundur në këto kohë, fatura juaj vjetore do të ulet ndjeshëm.

Normalisht, kur keni ngrohje elektrike, madje është mirë t’i fikni plotësisht kur nuk jeni në shtëpi apo gjatë natës.

Nëse nuk e keni tashmë,  instaloni një termostat në  mënyrë që të rregulloni temperaturën e ngrohjes tuaj. Termostati ju lejon të ngrohni dhomat tuaja në temperaturën e duhur ndërsa konsumoni sa më pak të jetë e mundur. Ekzistojnë disa modele të termostatit në treg, ju mund të zgjidhni atë që ju nevojitet sipas hapësirave që keni për të ngrohur dhe buxhetit tuaj.

Cilat këshilla të tjera për kursimin e energjisë?

Ka këshilla të tjera për të cilat nuk mendoni domosdoshmërisht që mund të zvogëlojnë konsumin tuaj të energjisë elektrike. Për të siguruar që nxehtësia shpërndahet sa më mirë që të jetë e mundur është  të pluhurosni radiatorët . Kur të mbërrijë dimri, mos harroni t’i pastroni mirë duke përdorur fshesën me korrent dhe pluhurin e pendëve dhe shmangni vendosjen e mobiljeve para tij ose tharjen e rrobave mbi të. Ekziston edhe një truk me ngrohësin  për ta mbajtur shtëpinë tuaj të nuhasë freskinë.

Nëse keni buxhet, mund të konsideroni gjithashtu  rinovimin ose izolimin e  shtëpisë tuaj për të kursyer energji dhe para në planin afatgjatë. Kjo punë ju lejon të ndiheni më të ngrohtë brenda sepse shtimi i kësaj shtrese izolimi do t’ju ​​kursejë disa gradë më shumë, kështu që është një mënyrë efektive për të kursyer energji dhe energji. Para. Nëse keni vrima dhe çarje në muret tuaja,  mësoni hap pas hapi se si t’i mbyllni ato .

Ngrohes elektrik

Ngrohës elektrik – Burimi: Arce Clima

Cila është temperatura ideale për të ngrohur një dhomë?

Temperatura në të cilën ju duhet të vendosni ngrohjen tuaj natyrisht mund të varet nga secili person në varësi të temperaturës së ndjerë, por ka temperatura të rekomanduara në varësi të dhomave në shtëpinë ose apartamentin tuaj.

Në mënyrë që të mos përfundoni me një faturë tepër të lartë dhe ngrohni siç duhet, vendosni ngrohjen tuaj në gradë 19 ° C në dhomat tuaja të jetesës, siç është dhoma e ngrënies ose dhomen e ndjenjes, siç shpjegohet në faqen e internetit ENGIE. Për dhomën tuaj të gjumit, nuk keni nevojë të vendosni temperaturën mbi 16 gradë. Shumica e njerëzve ndihen mjaft ngrohtë në shtëpitë e tyre duke vendosur temperaturën në dhomat e tyre të jetesës në 20 ° C. Temperatura e rekomanduar kur përdorni banjën është 22 ° gradë, duhet të jetë më e lartë sepse do të jeni më të ftohtë se në dhomën e ndenjes kur të dilni nga dushi. Nëse doni të zvogëloni faturën tuaj, mos harroni se një shkallë më pak mund të bëjë ndryshimin!

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *