Juristja dhe pedagogia shqiptare ndër më të suksesshmet në Universitetin e Oksfordit

Shqiptarja e quajtur, Rudina Jasini, juriste dhe pedagoge në Universitetin e Oksfordit, është ndër më të suksesshmet jashtë vendit. Ajo ka rrëfyer rrugëtimin e saj profesional dhe personal.

Fillimisht, e zhvendosur nga Shqipëria drejt SHBA-ve në moshën 18 vjeçare, ajo pati përfunduar studimet e larta, për të vijuar më pas në universitetin e Oksfordit.

Në një intervistë ajo tregon se është një adhuruese e muzikës klasike, me një karrierë të suksesshme profesionale, mes udhëtimeve të shumta që i ka pasion, shqiptarja Jasini tani është një përfaqësuese e denjë e brezit të ri të juristëve shqiptar në botë.

Rudina vazhdoi studimet master për drejtësi penale dhe kriminologji si dhe doktoraturën në fushën e drejtësisë ndërkombëtare penale pranë Universitetit të Oksfordit në Britaninë e Madhe. Gjithashtu ajo ka zhvilluar studime kërkimore-shkencore në Universitetin e Harvardit në SHBA.

Sot, Rudina mban leksione nëpër metropole të botës, po ashtu është e pranishme në mediat më prestigjioze botërore

Me posht keni 2 video EKZLUZIVE klikojeni rekklamen por pritni pak deri te largohet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *