Kjo grua dëbohet nga pishina për shkak të rrobave të saj të banjës

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Përgjatë historisë, ne kemi zbuluar rëndësinë e lirisë, atë të të menduarit, të vepruarit, të shprehurit, të jetuarit apo të dashuruarit … Por ky koncept ende na shpëton sepse, siç tregojnë ngjarjet, disa veshje, si rroba banje mund të na privojnë nga ajo.

Sapo dikush dëshiron të bërtasë për liri, ndodh efekti i kundërt dhe dikush mbyllet në një “liri” kolektive. Sepse liria personale përfundon aty ku fillon liria e të tjerëve. Ne dimë për dhunën për shembull, por ç’të themi për stilin e veshjes? 

Zbuloni përgjigjen e kësaj pyetjeje, si dhe historinë e një gruaje të re, liria e së cilës ishte njollosur për shkak të rrobave të banjës! 

A jemi të lirë të vishemi siç e shohim të arsyeshme? 

Kodi i veshjes njihet në jetën shoqërore dhe rregullon marrëdhëniet në të gjitha shoqëritë. Ne vishemi në një mënyrë të tillë sipas kontekstit profesional ose personal, për të përcjellë tek të tjerët një imazh të synuar. 

Përveç kësaj, nga pikëpamja juridike, rregullat për veshjen kanë shkaktuar jurisprudencë sociale në fushën private dhe shoqërore, e cila pohon se veshja dhe veshja janë një përkthim i jetës së një epoke, por që në fushën profesionale, punëdhënësi ka të drejtë të imponojë një fustan të veçantë në interes të kompanisë. Fushat mjekësore ose juridike gjithashtu i binden rregullave të veshjes (avokatë, farmacistë, mjekë). Për më tepër, në hapësirat publike ka kufizime në veshje të tilla si në vendpushimet verore ku është e ndaluar të ecësh zbathur. Ose personi i pranon këto kufizime ose ai ka zgjedhjen të largohet. Prandaj liria e veshjeve nuk është një liri individuale dhe mund të rregullohet. 

Njerëzit e veshur nga besimet fetare dhe fytyrat e të cilëve janë të fshehur në përgjithësi fajësohen nga shoqëria, por ç’të themi për njerëzit që janë të pa veshur? Në të vërtetë, asnjë ligj nuk synon drejtpërdrejt veshjet femërore jofetare.

Sidoqoftë, shumë gra i nënshtrohen gjykimeve dhe kritikave në lidhje me veshjet e tyre të konsideruara shumë vulgare, kjo është ajo që pëson kjo vajzë e re ndërsa shkon në pishinë, zbuloni historinë e saj! 

Historia e Tori Jenkins:   

Tori Jenkins dhe i fejuari i saj Terry shkojnë në pishinën e rezidencës ku jetojnë. Sidoqoftë, gruas së re i refuzohet hyrja në pishinë, sepse rroba banje e saj konsiderohet e pahijshme pasi fëmijët dhe familjet janë në këtë vend. 

Ajo ka zgjedhjen midis ndryshimit të rrobave të saj të banjës ose veshjes së pantallonave të shkurtra. Rroba banjo e saj me një copë ishte shumë ”  tanga  “, stafi i thotë asaj se njerëzit janë ankuar se çifti ka qenë atje vetëm për tre minuta. 

Prandaj Tori dhe Terry shkuan për të parë personin përgjegjës të ndërtesës për të mësuar në lidhje me këtë ndalim për të shkuar në pishinë, kostot e mirëmbajtjes së së cilës paguhen nga secili banor, përfshirë edhe veten e tyre. Por kjo e fundit u përgjigjet atyre se është absolutisht e nevojshme që ajo të bëjë një fotografi të Torit në mënyrë që nusja e re të kuptojë se sa e papërshtatshme është veshja e saj. Ajo madje shton se Tori duhet ta shikojë veten në një pasqyrë. Personi përgjegjës për ndërtesën gjykon se një rroba banje e përshtatshme duhet të fshehë të gjithë vithet sepse adoleshentët lahen këtu dhe se nuk është e nevojshme të ngacmohen hormonet e tyre. 

Kjo grua dëbohet nga pishina për shkak të rrobave të saj të banjës

Çifti mbetet i tronditur nga ky kufizim dhe kjo përgjigje e gabuar, ata po përballen me një situatë krejt seksiste dhe diskriminuese. 
I tërbuar, Terry rrëfen faktet në mediat sociale dhe mesazhi i tij ndahet në masë. Ai dëshmon për faktin se e fejuara e tij konsiderohet më pak e rëndësishme sesa mënyra se si ndihen burrat rreth saj, domethënë më pak e rëndësishme sesa nxitjet seksuale të burrave. Dy ditë më vonë, Tori gjithashtu postoi një mesazh ku tregonte se ndihet “e keqe” që nga ajo që ndodhi dhe arrin në përfundimin se askush nuk ka të drejtë ta bëjë atë të ndiejë këtë ndjenjë sikleti dhe lëndimi. 

Pra, çfarë mendoni për këtë rroba banje? 
Turpërimi i trupit dhe seksizmi janë pjesë e shoqërisë sonë, por janë një sulm ndaj lirisë sonë. Për të edukuar të tjerët për këtë padrejtësi, ndani këtë histori! 

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *