Ky berber gjerman po heq për të gjetur një punëtor, askush s’i shkon

Në sallonin e berberit Arnold Stöckel asnjë i ri nuk shkon të punojë. Edhe pse ai ka bërë shumë njoftime se kërkon punëtorë askush nuk shkon.

Edhe pse ai po përpiqet shumë në sallonin e tij nuk po shkon askush për të punuar.

Ai ka i provuar të gjitha postera, reklamë në shtypin lokal dhe në internet e madje i ka kërkuar ndihmë edhe zyrës së punës.

Zyra e punës verën e kaluar tha se ishin 30 veta punë dhe se do të ishin aplikant të mirë, por askush nuk shkoi. Ai nuk mundi të kontaktonte me këta kandidatë, pasi numrat e tyre i kishte vetëm zyra e punës.

Christian Weinert, i cili punon në Agjencinë Federale të Punësit ka thënë:

Nuk është edhe aq e lehtë. Shpesh nuk shkojnë të punojnë për shkak të orarit, ose sepse nuk ka dhe shumë lëvizje.’’
Salloni i Stöckel ekziston është hapur që në vitin 1986. Shumë berber në zonën e Bavarisë, ku dhe ndodhet dhe ky sallon e kanë të vështirë të gjejnë punëtorë dhe dikë që mund t’ia lënë profesionin e tyre ndaj dhe shumë sallone janë mbyllur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *