Ky ushtar shpëton jetën e kësaj vajze të re gjatë Uraganit Katarina. Ata takohen përsëri 12 vjet më vonë!

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Shtë e vërtetë se natyra është miku më i madh i njeriut, pasi i ofron atij të gjitha materialet thelbësore për mbijetesën e tij, të tilla si oksigjeni, uji dhe ushqimi. Sidoqoftë, ndonjëherë mund të veprojë papritur dhe të krijojë fatkeqësi natyrore përgjegjëse për humbje të konsiderueshme materiale, por veçanërisht humbje njerëzore. Në këtë artikull, do të gjeni historinë e një vajze të re që takon burrin që i shpëtoi jetën gjatë Uraganit Katrina. Ajo që i zbulon asaj e lë pa fjalë.

Uragani Katrina

Në 2005, Shtetet e Bashkuara u goditën nga një nga uraganet më shkatërrues në historinë e vendit, dhe një nga gjashtë më të fuqishmit në botë, ky ciklon tropikal u formua pas një depresioni atmosferik që u shfaq në Atlantikun e Veriut. Duke fituar vrull ndërsa kalonte nëpër vend, Katrina u shndërrua nga një ciklon i Kategorisë 1 në një ciklon të Kategorisë 5, sipas shkallës Saffir-Simpson (shkalla e klasifikimit të intensitetit l të uraganeve). Me valë 11 metra të larta dhe erëra që fryjnë me 280 km / orë, Katrina ka lënë gati 1,836 të vdekur, disa mijëra të plagosur dhe dëme materiale që arrijnë në 108 miliardë dollarë.

Gjatë operacioneve të shpëtimit të organizuara për të ndihmuar popullsinë e prekur, një vajzë e vogël i dha shpëtim shpëtimtarit të saj dhe gjesti i saj spontan dhe prekës pati një efekt të madh tek ai. 10 vjet më vonë, ata takohen përsëri dhe ajo që i zbulon heroi i saj e lë pa fjalë.

Shpëtimtari i shpëtuar

Siç u përmend më lart, Uragani Katrina është një nga fatkeqësitë natyrore më shkatërruese që Shtetet e Bashkuara kanë njohur. Duke parë dhunën e motit të keq të provokuar, i gjithë vendi ishte në gatishmëri dhe ushtria amerikane u mobilizua për t’i ardhur në ndihmë popullsive që u gjendën në kushte të rrezikshme.

Një nga operacionet e shpëtimit, të udhëhequr nga Rreshteri i Shtabit të Forcave Ajrore, Mike Maroney, ishte të shpëtonte familjen Brown nga përmbytjet. Pasi ishte në tokë të thatë, vajza e tyre e vogël Lashay u hodh menjëherë në qafën e shpëtimtarit të saj për t’i dhënë një përqafim të butë, ku ajo shprehu gjithë mirënjohjen dhe mirënjohjen e saj për shpëtimin e saj dhe familjes së saj nga vdekja e afërt.

Falë ushtares së Forcave Ajrore Veronica Pierce, ky moment prekës u përjetësua në një foto që më vonë mori disa çmime.

Ai i shpëton jetën gjatë Uraganit Katrina

Por vajza e vogël ishte larg imagjinimit të efektit të përqafimit të saj tek ushtari. Ai vuante nga stresi i rëndësishëm post-traumatik dhe gjesti mirënjohës i vajzës së vogël i kishte ardhur si një dhuratë nga qielli. Kjo i lejoi atij të kujtonte fisnikërinë e punës së tij dhe të harronte për disa sekonda traumat që pësoi. Për më tepër, fotografia që i bashkon ata ishte bërë talismani i tij, dhe ai madje e mori me vete në Afganistan dhe Irak, ku u postua.

Kur u kthye në Shtetet e Bashkuara, Mike Maroney bëri çmos për të gjetur vajzën, por përpjekjet e tij ishin të pasuksesshme. Prandaj ai filloi një fushatë kërkimore në rrjetet sociale, dhe vetëm pas 10 vitesh kërkimi takimi i tyre u zhvillua më në fund, në xhirimet e shfaqjes The Real.

Ai i shpëton jetën gjatë Uraganit Katrina

Duke parë LaShay për herë të dytë pas kaq vitesh, Rreshteri i Shtabit u prek shumë. Për më tepër, ai i bën asaj një deklaratë e cila e lë pa fjalë: “Ti më shpëtove mua më shumë se unë ty!” “.

Pas ribashkimit të tyre, Mike dhe LaShay vendosën të mbanin lidhje dhe i riu mësoi të dashurën e tij të notonte, dhe madje e shoqëroi atë në mbrëmje. Ai gjithashtu zbuloi se ishte gati të bënte gjithçka për të mbështetur atë dhe familjen e saj të dashur, dhe se ai do të ishte gjithmonë pranë saj, pavarësisht se çfarë bënte ajo.

Frymëzuar dhe prekur nga emocionet e shpëtimtarit të saj dhe nga trimëria që e mban atë dhe familjen e saj të gjallë, LaShay gjithashtu mori vendimin për t’u bashkuar me Rezervën e Ushtrisë dhe për të marrë një program para-trajnimi në shkollën e tij të mesme .

Fuqia shëruese e një buzëqeshje dhe një përqafimi ndonjëherë tejkalon efektivitetin e çdo terapie!

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *