Një truk i thjeshtë për të rritur shpejtësinë e lidhjes tuaj në internet

Në ditët e sotme, askush nuk mund të bëjë pa internet, qoftë në punë apo në shtëpi. Sidoqoftë, probleme të vogla mund të shfaqen dhe ngadalësojnë lidhjen tuaj, gjë që në mënyrë të pashmangshme do t’ju bëjë të humbisni filmin tuaj ose episodin e serialit tuaj të preferuar. Këtu është një këshillë që do t’ju lejojë të shpejtoni lidhjen tuaj në internet në një kohë të shkurtër!

Si të shpejtoni lidhjen në internet?

Truku është i thjeshtë, thjesht ndiqni disa udhëzime. Për të filluar, është e rëndësishme të dini se nuk duhet ta vendosni kurrë ruterin pranë objekteve metalike, frigoriferëve ose mikrovalëve, pasi ato ngadalësojnë sinjalin. Basti juaj më i mirë do të ishte ta vendosni pranë kompjuterit ose celularit tuaj. Gjithashtu duhet të instalohet në një lartësi (2-3 metra) dhe të jetë gjithmonë i pastër. Prandaj sigurohuni që ta pastroni të paktën dy herë në javë, për të parandaluar hyrjen e pluhurit dhe ngadalësimin e lidhjes.

Një kanaçe për të rritur lidhjen

Përveç kësaj, këtu është një këshillë shumë e thjeshtë që do t’ju ndihmojë të rrisni Wi Fi tuaj. Për këtë, thjesht do t’ju duhen dy kanaçe:

Pas zbrazjes së kanaçeve, pastroni ato, lërini të thahen për disa minuta dhe hiqni skedat. Pastaj përdorni një thikë të dobishme për të prerë pjesën e poshtme të secilës kanaçe (mos e prerë pjesën e sipërme). Me një gërshërë, priteni pjesën e pasme të bobinës drejt në mënyrë që ta hapni atë si një fletë letre.

Kaloni antenën e ruterit përmes vrimës ku ishte skeda dhe shijoni një lidhje më të shpejtë dhe më efikase. Kanaçe do të përbëjë një antenë të dytë e cila do të rrisë lidhjen tuaj.

Si ta mbroni shtëpinë tuaj nga rrjetet pa tel?

Rrjetet pa tela nuk janë pa rreziqe për shëndetin . Kjo ndodh sepse ato mund të dobësojnë sistemin imunitar dhe të shkaktojnë çrregullime serioze siç është kanceri . Për të kuptuar se si këto valë elektromagnetike mund të ndikojnë në trupin tonë, duhet të kthehemi prapa dhe të shikojmë ato që ne i quajmë frekuenca radio. Këto kanë ekzistuar për mijëra vjet dhe kanë çuar në shpikjen e pajisjeve elektronike siç janë kompjuterët, televizori, celularët …

Prandaj, kur përdorni këto pajisje, ju jeni vazhdimisht të ekspozuar ndaj këtyre frekuencave të radios. Lidhjet pa tel të internetit janë më të rrezikshmet sepse mbulojnë zona të mëdha dhe ju mund të ekspozoheni në disa prej tyre në të njëjtën kohë (tuajat, ato të fqinjëve tuaj, etj.).

Çfarë rreziqesh për shëndetin?

Në vitin 2007, studiuesit kryen një studim për të përcaktuar rreziqet që mund të paraqiten nga ekspozimi ndaj këtyre fushave elektromagnetike dhe frekuencave të radios. Sipas rezultateve të publikuara në Raportin BioInitiative, gjejmë:

– Një rritje në nivelin e stresit

– Një sistem imunitar i dobësuar

– Rrezik i shtuar i kancerit të gjirit

– Rrezik i shtuar i kancerit tek fëmijët

– Çrregullime të sistemit nervor

Grupi i studiuesve gjithashtu doli me metoda të thjeshta që do t’ju ndihmojnë të mbroni shtëpinë tuaj nga rrjetet pa tel dhe të ruani shëndetin tuaj. Zbatimi i këtyre udhëzimeve do t’ju marrë vetëm disa minuta para se të shkoni në shtrat.

Këshilla për mbrojtjen e shtëpisë tuaj nga rrjetet pa tel:

– Fikni të gjitha pajisjet elektronike dhe shiritat e energjisë

– Vendoseni shtratin tuaj larg çdo prize elektronike (një distancë prej të paktën një metër)

– Për dritaret, zgjidhni xham me emetim të ulët për të mbrojtur shtëpinë tuaj nga valët.

– Nëse keni ndërmend të rinovoni ose ndërtoni shtëpinë tuaj, këshillohet të instaloni barriera rrezatuese. Këto janë barriera alumini që filtrojnë rrezatimin nga jashtë dhe ju mbrojnë në mënyrë shumë efektive.

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *