Prezantuesja shqiptare: Unë e kam për krenari të them jam nga Kolonja, nuk është krenari të jesh vetëm nga Tirana

Në rubrikën “Trotuar” në emisionin “E Diell” u diskutua tema e provincializmit, duke nxitur shumë debate mes të ftuarve.

U diskutua mes të ftuarve nëse provincial të bën origjina apo ka arsye të tjera më të rëndësishme se vendi i lindjes.

Dojna Mema tregon se ka lindur dhe është rritur në Tiranë, ashtu si prindërit por gjithmonë në familje është folur për Kolonjë. “Asnjëherë nuk thosha që jam nga Tirana, thosha jam nga Kolonja. Që e vogël, ka qenë krenari për mua të thosha që jam kolonjare dhe jo tiranse”.

Sipas Dojnës, imigrimi i qytetarëve drejt Tiranës i ka sjellë vetëm të mira kryeqytetit. “I kanë sjellë Tiranës multikulturalitet. I kanë pasuruar kuzhinën, dialektet janë shumë mirë kur i dëgjon”.

Ervini ndërhyn: Të mira ka deri sa nuk ka plasur sh erri… Dojna: Unë mendoj se Tirana i ka mirëpritur shumë mirë të gjithë.

Ana, ish-konkurentja e “Për’puthen” tregon ekperincën e saj kur ka ardhur në Tiranë: “Unë e kam ndjerë paragjykimin kur kam ardhur në Tiranë nga Saranda. Ishte shumë e vështirë përshtatja, në veshje, në të folur, unë kisha të folurin e Sarandës”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *