Vajza 14-vjeçare fillon të grumbullojë tampona dhe linesa! Kur nëna e kupton se pse i nevojiten, ajo nuk mund t’i mbajë dot lotët…

a disa tema që janë tema tabu që rrallë guxojmë të flasin, e ato janë shpesh gjëra të rëndësishme dhe të përditshme, të tilla si produktet për higjienën personale apo menstruacioneve, shkruan ShkodraNews. Kur Lily Alter.
me poshte hapeni videon me marketingun për 5 sekonda dhe shfaqen pamjet ekskluzive!

14 vjeçe, u pyet për të shkruar në lidhje me një temë në shkollë, ajo mendoi se mund të flasim për diçka të cilën gratë shpesh kanë turp: higjienën e tyre intime.

Por pyetja sapo kishte filluar. Sa më shumë që ajo gërmoi në këtë temë, aq më shumë e kuptoi peshën që kishte për shumë gra. Dhe para kësaj panorame, një ide i erdhi në mendje, të cilën e përcolli në klasat e shkollës së saj.

E gjitha filloi kur një mësues në një shkollë Çikago i kërkoi nxënësve të shkruanin një temë mbi një problem shoqëror, shkruan ShkodraNews. “Mendova për lypjen dhe të drejtat e grave, e mendova t’i kombinoj të dyja”, thotë Lily.

Kur Lily filloi të hetojë më shumë për këtë çështje, ajo zbuloi diçka të dhimbshme. Ajo zbuloi se shumë gra të pastreha nuk hanin ushqim, në mënyrë që me ato pak para që siguronin nga lypja të blinin produktet shëndetësore për higjienën personale gjatë ditëve të menstruacioneve.

Kjo është arsyeja pse kjo vajzë 14-vjeçare vendosi ta çojë më tej misionin e saj.

Ai filloi të grumbullonte sasi të mëdha të pecetave sanitare dhe produkteve të tjera të nevojshme higjienike dhe i paketonte ato në paketa higjienike të vogla. “Paketat përfshijnë stoqe të mjaftueshme për një cikël menstrual”, thotë Lily Alter.

Pastaj doli me kutitë e tualetit në rrugë dhe ia shpërndau ato grave të pastreha që kishte gjetur. Iniciativa e saj bujare habiti jo vetëm mësuesin e Lily-t, por gjithë komunitetin. Në një kohë të shkurtër, adoleshentja kishte ngritur 3.000 USD për projektin e saj.

“Me paratë që kam grumbulluar, mund të blija materiale higjienike për një vit”, thotë vajza.

Një ide e vogël që ka arritur ta bëjë komunitetin e saj një vend më të mirë. Të lumtë Lily! /Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te
ndara 2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *