Vetëm njerëzit inteligjentë mund t’i shohin 3 fytyrat në këtë imazh. A mund t’i shihni ato?

Mënyra se si truri ynë interpreton dhe transkripton informacione të caktuara mund të jetë komplekse. Në të vërtetë, ky i fundit vazhdimisht percepton të dhëna të caktuara vizuale dhe i përpunon ato në një mënyrë unike. Në këtë foto, janë 3 fytyra të fshehura që vetëm disa njerëz arrijnë t’i dallojnë. Jeni një prej tyre?

Ne kemi qenë gjithmonë kuriozë për enigmat dhe sfidat vizuale. Duke u përpjekur për të sfiduar veten dhe për të shfrytëzuar shqisat tona në mënyra të ndryshme, shumë prej nesh i bëjnë këto teste për të punuar trurin tonë. Dhe për arsye të mirë, disa prej tyre përfaqësojnë sfida të vërteta që nuk është gjithmonë e lehtë t’i përballosh! Nëse jeni gati të provoni aftësitë tuaja, ky test është për ju.

Shikoni foton më poshtë

dy gra

Dy gra që qëndrojnë përballë një liqeni në një livadh – Burimi: Educadores

Ky test është thjesht për të vëzhguar me kujdes këtë imazh dhe për të gjetur “fytyrat e fshehura” që janë aty. Nëse i gjeni shpejt, do të thotë që keni mprehtësi të mirë vizuale dhe jeni të ndërgjegjshëm.

Njerëzit që e kalojnë këtë test zakonisht kanë një perceptim shumë të fortë, të cilin mund të jetë e dobishme të vazhdoni ta përsosni. Përveç kësaj, mund të jeni krenarë të thoni se niveli juaj i vigjilencës është më i lartë se mesatarja dhe se jeni në gjendje të dalloni detajet e vogla që ju rrethojnë çdo ditë.

Nëse nuk ia keni dalë, ja përgjigja me 3 fytyrat e fshehura!

Shikoni më poshtë

shikoni më poshtë zgjidhjen e gjëegjëzës – Burimi: Educadores

Ku janë 3 fytyrat?

3 fytyra

“Fytyrat e fshehura” janë të rrethuara nga një rreth – Burimi: Educadores

E kuptoni. Shumica e njerëzve fokusohen në atë që shohin në plan të parë, që janë gratë në foto, ndërsa “fytyrat e fshehura” janë në pemë. Megjithatë, nëse nuk keni mundur t’i dalloni ato, mos u shqetësoni. Shikimi është një ndjenjë që mund të zhvillohet ndërsa e punoni. Pra, mund të jetë një ide e mirë të bëni më shumë ushtrime për të përmirësuar shikimin tuaj .

3 këshilla për t’u kujdesur për sytë tuaj

Ruajtja e shëndetit të syve tuaj është e nevojshme në luftën kundër çrregullimeve të syrit të lidhura me moshën. Pra, ka disa këshilla që ndihmojnë në parandalimin e këtyre problemeve dhe përmirësimin e shikimit:

1. Shmangni syrin e thatë

Disa faktorë si nxehtësia, ndotja ose koha e kaluar pas ekraneve mund të çojnë në tharje të syve. Për të luftuar këtë shqetësim, mund t’i mbyllni sytë intensivisht për disa sekonda për të lagur syrin. Nëse syri juaj i thatë bëhet shumë i fortë, përdorimi i kripës fiziologjike mund të jetë i dobishëm.

2. Zgjidhni ushqimet e duhura

Disa ushqime si frutat dhe perimet, por edhe ushqimet e pasura me acide yndyrore omega-3 dihet se janë efektive në mbrojtjen e syve. Pra, jepni përparësi agrumeve, perimeve jeshile dhe peshkut me vaj.

3. Bëni ushtrime

Nëse mendoni se sytë tuaj po lodhen shpejt, ka disa ushtrime që mund të bëni për të rritur shikimin tuaj. Përpiquni të afroheni dhe të largoni një objekt nga sytë tuaj rreth 20 herë duke u fokusuar në të. Më pas, për t’u rikuperuar, mbyllni sytë dhe mbulojini me duar. Mbajeni këtë pozicion për disa minuta për të ndihmuar sytë tuaj të pushojnë.

NB: Këto këshilla natyrale nuk zëvendësojnë një vizitë te okulisti juaj. Nëse vuani nga çrregullime të syrit, vizitoni mjekun tuaj pa vonesë të mëtejshme.

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

.JU FTOJM TE SHT.YPNI VID.EON ME POS.HT per pamjet ekzlusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *